top of page
  • Фото автораBot

Нідерланди

Оновлено: 8 груд. 2023 р.

Університети в Нідерландах поділяються на дві групи: дослідницькі університети та університети прикладних наук (УАН).Голландська система не відрізняється суттєво від європейської системи навчання


Актуальні стипендії


Голландська організація інтернаціоналізації в освіті (NUFFIC) є ключовим джерелом інформації щодо можливостей отримання стипендій, навчальних програм і правил роботи в Нідерландах.


Study in Holland пропонує загальну інформацію про доступні стипендії для студентів у Нідерландах.


Умови по оплаті

Вища освіта в Нідерландах платна. Плата на навчання в державних університетах для студентів з України (країна, яка не входять до складу ЕС) складе:

  • від 6 000 - 15 000 євро/рік за ступінь бакалавра

  • 8 000 - 20 000 євро/рік за ступінь магістра

Для навчання в голландському приватному університету, вам зазвичай знадобиться більший бюджет. За деякі навчальні програми ви можете розраховувати заплатити до 30 000 євро на рік. Медицина та бізнес є одними з найдорожчих курсів.

Умови вступу для українців

Процес подання заявки на вступ до ВНЗ Нідерландів та основні вимоги до вступу до університетів однакові для державних та приватних університетів.

По-перше, ви повинні зв’язатися з міжнародним офісом університету, який вас цікавить, щоб перевірити, чи визнається ваш документ про освіту (диплом, атестат, тощо), отриманий на батьківщині у Нідерландах. Самостійно перевірити та порівняти яким голландським дипломам відповідають українські можна за посиланнями тут і тут.

Якщо Ваш документ про здобуття освіти достатній для подання заявки, перегляньте вебсайт ВНЗ і навчальної програми за вашим вибором, щоб знайти інформацію про процес подання заявки. Зверніть увагу, що деякі програми мають процедуру відбору та кінцевий термін подачі заявок до 15 січня. Для більшості програм вам спочатку потрібно зареєструватися через інструмент Studielink.

Будь ласка, зверніть увагу: спочатку вам слід уточнити в закладі за вашим вибором, чи потрібно вам реєструватися через Studielink. Деякі заклади використовують інший метод реєстрації студентів з-за кордону!

Навчальні заклади можуть відхилити вашу заявку або попросити вас пройти деякі вступні тести, якщо вважають, що ви не повністю кваліфіковані. Необхідні середні бали залежать від університету та спеціальності.



Який потрібен атестат


Ви повинні зв’язатися з міжнародним офісом університету, який вас цікавить, щоб перевірити, чи достатньо рівню вашого диплома (атестата) для вступу на програму, що Вас зацікавила. Якщо ви ще не визначилися з університетом та програмою, але хочете знати рівень свого диплому заздалегідь, подивіться рівень свого диплома в системах освіти за посиланням.


Типи віз, візові питання


Українцям з біометричними паспортами не потрібна віза для в’їзду в Нідерланди, але для навчання у вищому навчальному закладі потрібна студентська віза та дозвіл на проживання. Вимоги та необхідні документи за посиланням.


Тривалість навчання


Голландські університети раніше пропонували лише 4-5 річні курси. З 2002 року більшість із них пропонує 3-річні програми бакалавра, і 1- або 2-річні програми магістра.

Ступінь бакалавра, який пропонують дослідницькі університети Нідерландів, потребує 3 років навчання, тоді як ступінь бакалавра, який пропонують університети прикладних наук, вимагає 4 років навчання.


Мова навчання


Англійська, Нідерландська.

Для навчання необхідний мінімальний рівень володіння англійською мовою, не лише на програмах з викладанням англійською мовою, але іноді й на програмах, які викладаються голландською мовою. Основні тести з англійської, що визнаються :

  • IELTS Академічний

  • TOEFL iBT

  • PTE Академічний

Достатнє володіння англійською мовою: TOEFL (мінімум 550 паперових, 213 комп’ютерних), IELTS (мінімум середнє 6) GMAT або GRE.


Важливі посилання


19 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Естонія

Австрiя

bottom of page