top of page
  • Фото автораBot

Німеччина

Оновлено: 8 груд. 2023 р.

У 2014 році у Німеччини скасували плату за навчання для студентів у всіх державних німецьких університетах. Університети Німеччини поєднують в собі традиції класичної Європейської освіти та інноваційні технології, що гарантує випускникам високий рівень професійної підготовки.



Умови по оплаті

У 2014 році у Німеччини скасували плату за навчання для студентів у всіх державних німецьких університетах. Це означає, що в зараз як вітчизняні, так і міжнародні студенти в державних університетах Німеччини можуть навчатися безкоштовно, лише за невелику плату для покриття адміністративних та інших витрат за семестр.

Вам потрібно лише сплатити невелику плату за семестровий внесок: цей платіж різниться між вищими навчальними закладами й становить від 100 до 350 євро. У багатьох вищих навчальних закладах він також включає семестровий квиток, що дозволяє користуватися громадським транспортом регіону.

Більшість студентів у Німеччині навчаються у державних університетах. Лише 5,5% навчаються в приватних університетах. Загальна вартість навчального року в німецькому приватному університеті обійдеться вам від 2000 євро до приблизно 20 000 євро та може сягати 26 000 євро на рік для ступеня бакалавра та 40 000 євро на рік для магістра. Програми з інженерії та бізнесу та менеджменту є найдорожчими.


Умови вступу для українців

Кандидати з країн, що не входять до ЄС, повинні мати документ про закінчення школи у своїй країні, який відповідає німецькому атестату зрілості Abitur і дозволяє власнику отримати вищу освіту у своїй країні. Якщо ваш документ здобуття освіти відповідає німецькому Abitur, ви можете подати заяву безпосередньо до німецького вищого навчального закладу за умови, що ви володієте задовільними знаннями німецької мови.

Можуть висуватися і інші вимоги, напр., певний середній бал атестата (Numerus clausus). Дізнайтеся про це у вибраному Вами виші.


Український атестат про закінчення середньої школи не відповідає німецькому Abitur, і потребує 2 або 3-х семестрів додаткового навчання в ВНЗ України. Альтернативно можна пройти однорічний підготовчий курс у Німеччині, відомий як Studienkolleg. За посиланням можна самостійно перевірити, чи визнається ваш документ про середню освіту у Німеччині для вступу до вищої освіти.


Деякі університети також вимагають тест на здібності, відомий як TestAS, який є спеціально розробленим для іноземних студентів з країн, що не входять до ЄС.


Типи віз, візові питання


Українцям з біометричними паспортами не потрібна віза для в’їзду в Німеччину, але для навчання у вищому навчальному закладі потрібна студентська віза та дозвіл на проживання. Інформацію про поточні візові вимоги можна отримати на вебсайті Федерального міністерства закордонних справ.


Студентська віза видається, якщо ви вступили до вищого навчального закладу або на підготовчий курс. Ви повинні мати медичну страховку, продемонструвати задовільні знання німецької мови та довести, що ви зможете самостійно фінансувати свої витрати на проживання під час навчання.


Студентська Віза дає право на навчання в Німеччині протягом одного року та ії необхідно продовжувати щороку. Докладніше.


Тривалість навчання


Для отримання ступеня бакалавру потрібно навчатися від 6 до 8 семестрів. Додаткові 2-4 семестри дають право на отримання ступеня магістра.


Мова навчання


Німецька, Англійська


Вимоги до мови також є серед критеріїв вступу до університету. Якщо ваша освітня програма повністю німецькою, то вам потрібно буде надати підтвердження володіння німецькою мовою, наприклад, потрібно складати іспит "Німецький мовний іспит для допуску до навчання у вищих навчальних закладах (DSH) або ТестДаФ (TestDaF).


Крім того, якщо ваш курс викладається англійською мовою, вам потрібно буде надати бали IELTS або TOEFL.


Важливі посилання


65 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Естонія

Австрiя

bottom of page