top of page
  • Фото автораBot

Італія

Оновлено: 8 груд. 2023 р.

Сучасні італійські університети були засновані в одинадцятому столітті і є найстарішими в західному світі. Саме тут розташований найстаріший університет Європи – Болонський, заснований на початку XI століття.


Актуальні стипендії

Міністерство університетів і досліджень Італії виділило 500 тис. євро, щоб українські студенти, викладачі та науковці могли продовжувати свою діяльність в італійських університетах та дослідницьких установах. Фонд може бути використаний, наприклад, для надання стипендій або проживання.

Багато Італійських навчальних закладів пропонують стипендії та матеріальну допомогу для студентів з України.

Повний список ініціатив доступний на спеціальній сторінці Міністерство університетів і досліджень Італії.


Умови по оплаті


Навчання всіх рівнів в Італії безкоштовне для студентів і дітей будь-якої національності за умови, що вони є резидентами Італії. На жаль, іноземні студенти не мають права на безкоштовне навчання.

У середньому в державних університетах плата за навчання коливається від 5,00 євро до 3000 євро. Чим нижчий сімейний дохід, тим менше студенти повинні платити за навчання.


Державні ВНЗ - умови вступу для українців

Інформацію про процедури зарахування необхідно отримати в кожному університеті. Студенти можуть вступати до італійських університетів через процедуру онлайн-реєстрації в кожному університеті. Після завершення реєстрації кожен студент отримає ідентифікаційний номер (matricola), який буде потрібний для сплати університетських податків і реєстрації на іспити.

Після того, як ви вибрали свою програму отримання диплома з італійської мови, перевірте, чи вимагає вона вступний іспит. Вступ до програм бакалаврату може бути або обмеженим, або відкритим, або може вимагати написання мотиваційного тесту чи вступного іспиту.

Для відвідування наступних університетських програм необхідний національний вступний тест:

  • Архітектура

  • Медицина та хірургія

  • Стоматологія

  • Ветеринарна медицина

  • Професії охорони здоров'я

  • Педагогічні науки

Будь-який університет або заклад вищої освіти може вимагати вступних іспитів на інші курси, крім перерахованих.


Який потрібен атестат?

Щоб мати право вступати до Італійських ВНЗ на програму Laurea (еквівалент ступеня бакалавра), вам має бути не менше 17 років і ви повинні мати документ про середню освіту, після мінімум 12 років навчання.

Атестат про середню освіту, отриманий після 11 або 10 років Української середньої школи, не дає доступу до італійських університетів, якщо ви не задовольняєте одну з наступних додаткових умов:

  • ви прослухали один (у разі 11 років) або два (у разі 10 років) роки навчання в університеті та склали всі іспити, передбачені програмою навчання;

  • ви отримали диплом про вищу освіту, щоб компенсувати пропущені роки середньої освіти;

  • ви відвідували підготовчу програму (основну програму) в італійському чи іноземному закладі, щоб компенсувати пропущені роки навчання та набути компетенції та навичок, необхідних для вступу на програму ступеня, яку ви бажаєте отримати в університеті.

Для подачі заявки на вступ до ВНЗ Італії вам потрібно підготувати наступні документи:

  • Документ про середню освіту (принаймні 12 років): супроводжується перекладом італійською мовою, офіційно легалізованим відповідним консульством Італії.

  • «Декларація цінності» (Dichiarazione di Valore), видана дипломатичним представництвом Італії щодо ступеня середньої школи. Декларація цінності — це документ, виданий італійським компетентним органом в Україні, підтвердження дійсності вашого атестату або диплому та, зокрема, підтвердження вашого права на вступ до університету.

  • Сертифікат, що підтверджує завершення 1 або 2 років академічного навчання після середньої школи.

  • Виписка оцінок та результатів іспитів, перекладена італійською мовою, легалізована відповідним італійським консульством, якщо не видана університетом безпосередньо англійською, французькою або іспанською мовами.

  • Сертифікат Зовнішнього Незалежного Оцінювання.

  • Сертифікат з італійської мови для програм, які проводяться італійською мовою, та сертифікат з англійської мови для програм, які проводяться англійською мовою.

Документи повинні бути належним чином апостильовані.

Типи віз, візові питання

Для отримання освіти в Італії громадяни України, як громадяни країн, які не входять до ЄС, повинні подати заявку на отримання студентської візи в італійському консульстві своєї юрисдикції.

  • Крім стандартних документів для подачі заявки на отримання візи потрібно: Зарахування або попереднє зарахування на курс університету;

  • Доказ того, що у вас є житло в Італії;

  • Підтвердження того, що ви маєте фінансову підтримку (принаймні 467,65 євро на місяць протягом навчального року, загалом 6 079,45 євро на рік);

  • Підтвердження відповідного знання італійської або англійської мови відповідно до мови програми.


Для отримання додаткової інформації, будь ласка, зверніться

Тривалість навчання


Бакалавр (вступ з 17 років) - 3 роки

MBA (Магістратура ділового адміністрування) - 2 роки

Магістр - 1-2 роки


Мова навчання

Італійська, англійська.

Важливі посилання


19 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Естонія

Австрiя

bottom of page