top of page
  • Фото автораBot

Великобританія

Оновлено: 7 груд. 2023 р.

Великобританія має потужну державну шкільну систему, яка забезпечує безкоштовну освіту для всіх. Будь-яка дитина, яка проживає у Великобританії, може відвідувати місцеву державну школу, якщо вона має право на проживання в країні.



Державна система шкільної освіти


Цей віковий проміжок включає дві частини системи освіти Великобританії: початкову та середню школу. Англія дотримується національної навчальної програми, яка складається з блоків років, які називаються ключовими етапами. Ключовий етап 1 для учнів початкової школи віком від 5 до 7 років. Ключовий етап 2 для навчання дітей віком від 7 до 11 років. Учні віком від 11 до 14 років проходять третій ступінь обов'язкового навчання. Певною мірою цей період їхнього навчання є дуже важливим, оскільки лише через кілька років вони здаватимуть національну кваліфікацію GCSE (загальні сертифікати про середню освіту). Останній етап обов’язкової освіти, Ключовий етап 4, триває від 14 до 16 років. На цьому етапі учні складають національні оцінювальні тести, які приведуть їх до здачі GCSE ( загальні сертифікати про середню освіту) або інших національних кваліфікацій.


Інформація для українців 2023


Урядова схема «Дім для України» має на меті дати можливість десяткам тисяч людей, включаючи дітей шкільного віку, втекти від війни в Україні та приїхати до Великобританії. Діти-біженці мають таке ж право на навчання, як і будь-яка інша дитина.


Насправді, це законодавча вимога, щоб вони навчалися до 18 років. Батьки (і спонсори) українських школярів повинні звертатися до місцевих органів влади за місцем у школі.


Департамент підготував корисний посібник англійською та українською мовами:

  • Як сім’ям, які прибувають з України, подати заявку на місце в школі та догляд за дітьми?

  • Як родинам, що приїжджають з України, подавати заяви на сайт місць у школі та допомогу з оплати послуг з послуги за дитиною?


Як обрати школу?


Державну школу обирають за місцем проживання. Детальніше.


Список документів


Для іноземних студентів єдиного списку документів для шкіл немає, тому для отримання переліку документів потрібно зв'язатися безпосередньо зі школою.


Особливості приватних шкіл


Сполучене Королівство має дуже великий вибір приватних (платних) середніх шкіл також відомі незалежні школи. Шукайте приватні школи за допомогою пошуку шкіл за посиланням. Ви можете знайти інформацію про плату за навчання, релігійну приналежність та допомогу при оплаті навчання, таку як стипендії.


Мова навчання


Англійська.


Віза, візові питання


Якщо Ваша дитина віком від 4 до 17 років бажає навчатися у Великобританії та не входить до урядової схеми «Дім для України», тоді можете заявку на дитячу студентську візу.

Серед списку необхідних документів:

  • підтвердження, що для вас є місце у школі;

  • підтвердження наявності достатньої кількості грошей для прожиття у Великобританії та оплати навчання;

  • згоду батьків або опікуна на навчання у Великобританії.


Важливі посилання


70 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page