top of page
  • Фото автораBot

Грузія

Оновлено: 7 груд. 2023 р.

Навчання в державних школах, зокрема в українському секторі, повністю фінансується державою, а шкільні підручники надаються безкоштовно всім класам. Школи в Грузії бувають як державними, так і приватними.



Державна система шкільної освіти


В Грузії шкільна освіта починається із шести років. Має три рівні:

  • початкова школа (6 років);

  • основна школа (3 роки);

  • середня школа (3 роки).

Після закінчення основної школи школярі отримують атестат про основну освіту, а після закінчення дванадцятого класу - атестат про повну середню освіту. Після 9 класу школи можна отримати середню професійну освіту. До диплома про середню професійну освіту видається атестат про повну середню освіту професійної/технічної середньої школи або спеціалізованої середньої школи.


Інформація для українців 2023


Блог для громадян України, які бажають привести дитину до школи.


Як обрати школу?


Батьки можуть обирати школу для навчання своєї дитини, якщо є вільне місце. Хоча більшість шкіл можуть зарахувати всіх дітей, які подали заявку, немає автоматичної гарантії отримання місця в школі, яку ви виберете. Вибрана вами школа може внести вашу дитину в список очікування або вам може знадобитися зв’язатися з іншими школами, щоб знайти місце. Сайт для пошуку шкіл.


Список документів


Для вступу у школу необхідно мати такі документи:

  • свідоцтво про народження чи паспорт;

  • довідка про стан здоров'я;

  • паспорти батьків та їх копії;

  • фото дитини;

  • при вступі до класу після першого, треба мати особисту справа школяра з попередньої школи.

Для уточнення списку документів і вимог до них, зв'яжіться, будь ласка, безпосередньо з адміністрацією школи.


Особливості приватних шкіл


Школи в Грузії бувають як державними, так і приватними. Навчання в державних школах, зокрема в українському секторі, повністю фінансується державою, а шкільні підручники надаються безкоштовно всім класам. Приватні школи є комерційними й навчання пов’язане з певною сумою грошей. Перелік державних і приватних шкіл Грузії дивіться за посиланням. Перелік міжнародних шкіл, що діють у Тбілісі, дивіться за посиланням.


Мова навчання, наявність інтеграційних класів


Згідно з грузинським законодавством, у загальноосвітніх навчальних закладах мовою навчання є грузинська. Громадяни Грузії, для яких грузинська мова не є рідною, мають право здобути освіту своєю рідною мовою відповідно до навчального плану.


Віза, візові питання


Для в'їзду до Грузії українцям віза не потрібна. Українці можуть перебувати в Грузії до одного повного року (365 днів) без віз. Докладніше.


Важливі посилання


21 перегляд0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page