top of page
  • Фото автораBot

Ірландія

Оновлено: 7 груд. 2023 р.

Усі діти, які проживають в Ірландії, мають право на освіту, включаючи біженців, шукачів притулку чи дітей трудових мігрантів. Навчання в Ірландії є обов’язковим для всіх дітей віком від 6 років.



Державна система шкільної освіти


Усі діти, які проживають в Ірландії, мають право на освіту, включаючи біженців, шукачів притулку чи дітей трудових мігрантів. Вони також мають право на безкоштовну дошкільну, початкову та середню освіту Шкільна освіта в Ірландії поділяється на початкову для учнів віком від шести років і середню освіту для підлітків.


Навчання в Ірландії є обов’язковим для всіх дітей віком від 6 років. Програму початкової школи складають 13 предметів: ірландська, англійська, математика, історія, географія, наука, музика, мистецтво, музика, драма, фізкультура, етична освіта та особиста освіта.


Є декілька типів середніх шкіл в Ірландії:

1. Добровільні середні школи. Традиційно добровільні школи пропонують суто академічну освіту, але вони також почали надавати практичні та професійні предмети. Це найпоширеніші та популярні школи по всій Ірландії.

2. Професійно-технічні школи та коледжі. Вони пропонують національну навчальну програму з акцентом на практичні навички та професійну підготовку. Третина середніх шкіл Ірландії потрапляє до цієї категорії.

3. Громадські та загальноосвітні школи. Пропонуючи як академічні, так і професійні курси. У Дубліні лише 20 шкіл підпадають під цю категорію, але ця кількість зростає. Щоб дізнатися, які школи доступні у вашому регіоні, перегляньте список шкіл на SchoolDays.ie.


Інформація для українців 2023


Служба підтримки освіти Tusla може допомогти вам знайти школу для ваших дітей.


Як обрати школу?


Батьки можуть обирати школу для навчання своєї дитини, якщо є вільне місце. Хоча більшість шкіл можуть зарахувати всіх дітей, які подали заявку, немає автоматичної гарантії отримання місця в школі, яку ви виберете. Вибрана вами школа може внести вашу дитину в список очікування або вам може знадобитися зв’язатися з іншими школами, щоб знайти місце. Сайт для пошуку шкіл.


Список документів


Заява до школи на місце в школі завжди подається письмово за встановленою у школі або довільною формою. Школи можуть вимагати додаткові документи, такі як шкільні звіти, свідоцтво про народження та освітню оцінку.


Школа повинна відповісти вам протягом 21 дня в письмовій формі, щоб повідомити, чи ваша дитина була прийнята або чи вона була внесена в список очікування. Якщо ви отримуєте пропозицію від школи, вам потрібно офіційно прийняти її. У школах зазвичай є крайній термін, до якого ви повинні прийняти їхню пропозицію. Якщо школа відмовляє вашій дитині в навчання, ви можете оскаржити це рішення. Після того, як ви приймете місце для вашої дитини, вам потрібно буде підписати заяву про те, що ви приймаєте політику поведінки школи та докладете всіх зусиль, щоб ваша дитина дотримувалася цієї політики.


Школа може попросити надати додаткові документи та інформацію, щоб визначити, до якого класу віддати вашу дитину або який рівень підтримки їй потрібен:

  • копії табелів;

  • відповідні оцінки та звіти про особливі освітні потреби;

  • список поточних підручників і планів курсів;

  • результати стандартизованих тестів;

  • приклади або копії останніх робіт вашої дитини в класі.


Школа також може вимагати від вас надати щеплення вашої дитини та останні медичні записи. Залежно від того, як довго вони жили за кордоном, ваша дитина може бути звільнена від вивчення ірландської мови в школі. Вам може знадобитися документація, щоб підтвердити, що вони мають право на це звільнення.


Особливості приватних шкіл


Державна освіта доступна кожному. Але ви також можете віддати дитину до приватного платного закладу. У приватних школах Дубліна річна плата за денну форму навчання становить від 4000 до 10 000 євро. Плата за інтернат може досягати 24 000 євро. У Дубліні є кілька міжнародних шкіл. Вони пропонують навчальні програми з Франції, Іспанії та Німеччини, а також Міжнародний бакалавріат. Навчання в міжнародних школах також платне.


Мова навчання, наявність інтеграційних класів


Англійська, Ірландська.


Віза, візові питання


Громадянам України для поїздки в Ірландію віза не потрібна. Вам також не потрібні докази того, що ви маєте вакцину проти COVID-19, і вам не потрібно проходити тест на COVID-19 до прибуття. Якщо у вас немає дійсного паспорта, ви можете використати іншу форму ідентифікації для поїздки до Ірландії (наприклад, національну картку посвідчення особи, прострочений паспорт або свідоцтво про народження).

Уряд Ірландії попросив авіакомпанії прийняти ці документи. Докладніше.


Важливі посилання


33 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page