top of page
  • Фото автораBot

США

Оновлено: 8 груд. 2023 р.

Закон про освіту говорить, що у кожному штаті Америки діти мають право на освіту. Державна школа — це безкоштовна школа, доступна для всіх дітей громадян і негромадян. Щоб зареєструвати дитину до школи, не обов’язково бути громадянином США або мати постійне місце проживання.



Державна система шкільної освіти


Школи в США поділяються на початкові (elementary schools), середні школи (middle schools) та старші школи (high schools). Закон про освіту говорить, що у кожному штаті Америки діти мають право на освіту. Державна школа — це безкоштовна школа, доступна для всіх дітей громадян і негромадян. Щоб зареєструвати дитину до школи, не обов’язково бути громадянином США або мати постійне місце проживання. Залежно від школи, вам доведеться заплатити за деякі шкільне приладдя, матеріали та заходи. Для отримання інформації потрібно звертатися до відділу освіти у вашому штаті чи шкільному окрузі.


Важливо знати дітей, які їдуть в США без батьків (як студенти по обміну і т.д.): студент з візою F-1 може навчатися в державній школі лише з 9 по 12 клас і терміном не більше 1 року. Таку школу має бути сертифіковано за програмою студентів і відвідувачів по обміну (SEVP). Учні середньої школи F-1 зобов’язані сплатити школі повну вартість навчання, в шкільному окрузі, де розташована державна школа. Вартість зазвичай коливається від 3000 до 10 000 доларів. Організації чи приватні особи можуть виступити спонсором та оплачувати повну вартість навчання студента. Однак оплата не може здійснюватися з державних коштів. Варто зазначити, що це обмеження не стосуються дітей, яки перебувають на території США з батьками.


Докладніше на офіційному сайті Міністерства внутрішньої безпеки США.

Пошук сертифікованих шкіл за адресою.


Інформація для українців 2023


Українські діти, що знаходяться в США за програмою Uniting for Ukraine, безкоштовно відвідують державні школи. Детальніше.


Як обрати школу?


Якщо ви їдете з дітьми США, та вони зможуть скористатися правом безкоштовної шкільної освіти, найголовніше, при виборі житла зверніть увагу на шкільний район. Вибір школи, до якої можуть записатися ваші діти, зазвичай обмежується місцевим шкільним округом вашого основного проживання, а якість шкіл може дуже сильно відрізнятися між сусідніми округами. Розглядаючи варіанти житла, проведіть дослідження щодо шкіл і з’ясуйте, які саме школи, знаходяться в вашому районі. Зв’яжіться зі школою, щоб переконатися, що вони приймають нових учнів.


Список документів


Кожна середня школа має різні вимоги, але як правило документи включають:

  • заяву у вигляді твору есе;

  • документи, підтверджуючи фінансову спроможність оплатити будь-які збори та витрати з навчання;

  • підтвердження володіння мовою, наприклад, результат TOEFL;

  • виписка оцінок;

  • записи про щеплення;

  • у деяких школах також можуть знадобитися есе, співбесіди або рекомендації вчителів.


Особливості приватних шкіл


На відміну від державних шкіл, приватні школи не мають обмежень для іноземних студентів. Приватні школи дорожчі, і ці витрати значно відрізнятимуться залежно від штату, міста, округу та/або окремої школи.


Мова навчання, наявність інтеграційних класів


Англійська.

Хоча федеральний уряд не визначає офіційну мову, приблизно 30 штатів прийняли закони, що визначають англійську як офіційну мову. Кілька штатів пішли далі, вимагаючи від своїх державних шкіл навчання лише англійською.


Віза, візові питання

Наразі для українців, діє програма Uniting for Ukraine, де українці, в тому числі й з дітьми шукають прихисток від війни. Ці діти також відвідують державні школи США безкоштовно.

Якщо Ви з дитиною проживаєте у США, наприклад по робочій або іншій візах, тоді дитина має право на безкоштовну шкільну освіту як інші діти в Америці.


Якщо Ви бажаєте відправити дитину самостійно брати участь в академічному навчанні в Сполучених Штатах, в акредитованій (схваленій) середній школі або затвердженій програмі вивчення англійської мови, вам потрібна віза F-1. Розраховуйте на щонайменше 3 місяці на оформлення візи.

Важливі посилання


10 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page